Všechny podoby lásky /

Anglický klinický psycholog Adrian Lockheart, specialista na problematiku posttraumatické stresové poruchy, se podruhé vydává do západoafrické Sierry Leone, aby zde uplatnil své znalosti a zkušenosti. V nemocnici a v psychiatrické léčebně ve Freetownu, hlavním městě bývalé britské kolonie, která se...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Forna, Aminatta, 1964- (Autor)
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydáno: Praha : Knižní klub, 2014
Vydání:Vyd. 1.
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Anglický klinický psycholog Adrian Lockheart, specialista na problematiku posttraumatické stresové poruchy, se podruhé vydává do západoafrické Sierry Leone, aby zde uplatnil své znalosti a zkušenosti. V nemocnici a v psychiatrické léčebně ve Freetownu, hlavním městě bývalé britské kolonie, která se jen pomalu vzpamatovává z kruté občanské války, hledá nový smysl života. Ovlivní jej a přiměje k zamyšlení setkání se dvěma muži, poznamenanými hrůznými událostmi. Sblíží se s chirurgem Kaiem Mansarayem, který nedokáže zapomenout na svou ztracenou lásku Nenebah, a se starým umírajícím historikem Eliasem Colem, svěřujícím se s příběhem vášnivého milostného vztahu k Saffii, manželce kolegy z univerzity, a s pocitem viny ze selhání v krizové situaci.
Psychologický román, vyznamenaný v roce 2011 literární cenou Commonwealth Prize, v němž se v prostředí Sierry Leone protnou osudy tří mužů a jejich lásek.
Fyzický popis:494 s. ; 21 cm
ISBN:978-80-242-4558-4